15 november 2007

Moderater har väl ingen moral

Det viktigaste skälet till att folk skattefuskar är att de ser att ledande personer inte gör rätt för sig. Därför är alla uppmärksammade skatteaffärer så allvarliga, sade skatteverkets generaldirektör Mats Sjöstrand i en intervju i Svenska Dagbladets webbtidning för några dagar sedan.

Jag kan förstå att människor blir besvikna när en sådan som Gudrun Schyman, då partiledare för skattevänliga vänsterpartiet, gjorde skatteavdrag för resor som andra hade betalat.


Däremot tror jag inte att det är många som förväntar sig att moderater, framförallt moderater av Reinfeldts nyliberala generation till dagens MUF-medlemmar, skulle ha någon moral när det gäller skatter, tv-licenser eller något annat som har att göra med medborgarplikt gentemot det allmänna.


Jag tror därför inte att de skattesmitande moderater som nu gör avbön, i hopp om att slippa ramla ner från sina taburetter, har någon betydelse när det gäller herr, fru, fröken Svenssons skattemoral.
Kjell Hanseklint, Skellefteå

Ovanstående konstaterande är publicerat som insändare i Norra Västerbottens analoga upplaga idag.

1 kommentar:

Mikael.R.Nilsson sa...

Hej roligt se att du bloggar! Ja Moralen att betala skatt bland moderater har väl aldrig varit särskilt hög ju. Men när man nu vill måla upp svenskarna som fuskare av sjukpenning osv. klart deras eget fuffens numera uppmärksammas!