30 januari 2009

Förstör även Rosengårdsrapporten

Ifall dessa artiklar i DN och SvD om Rosengårdsrapporten är sanna bör inte beställaren fästa så stort avseende vid rapporten. Ty det vore beklämmande om åtgärder som kan komma att vidtas bygger på en rapport som ingen får kolla och därför inte kan verifiera substansen i.

Att istället för att lämna ut källmaterialet, till forskare i Lund som ifrågasätter Rosengårdsrapporten, gå till angrepp med motiveringen att Lundforskarna är "akademiskt svartsjuka" gör att åtminstone jag misstänker att det inte är så mycket substans i rapportens påståenden om religiös extremism i Rosengård.

Kan inte forskarna i Lund få ut källmaterialet bör beställaren, regeringen, låta Rosengårdsrapporten gå samma väg som källmaterialet.

4 kommentarer:

Revolution-Evolution sa...

Bra sagt. Det är svårt att få en "riktig sanning" med forskning inom samhällsvetenskaperna, men om man inte har möjlighet att kritiskt granska en vetenskaplig rapport, är då den rapporten inte heller vetenskapligt försvarbar. Allting i rapporten kanske kan stämma, men om man inte har möjlighet att kritiskt granska materialet, får man helt enkelt göra om jobbet.

Anonym sa...

Läs dagens ledare i Expressen (det är "bra" att rapporten granskas, men ingen rök utan eld, typ)och alla efterföljande kommentarer. Uppenbarligen frågar ingen varifrån uppgifterna kommer, skitprat om muslimer och/eller Rosengård ses alltid som sanna! Man blir alldeles matt! Vad är intellektuell heder värd nu för tiden?
Min kommentar till alla felvaggade fyllepäron med islamafobi får bli. "I'm sorry that you have a head like a potato, I really am...."

Anonym sa...

Glädjande nyheter följer, som jag hoppas du gör en ny bloggpost om.
Citypolisen i Stockholm mottog igår fredag 30/1 2009 klockan 17.00 en polisanmälan mot Försvarshögskolan för att de förstört källmaterialet som lundaforskarna begärt ut. Anmälan har diarienummer:

0201-K29877/2009

Det går bra att ringa Citypolisen för att få bekräftat att det finns en sådan anmälan med det diarienumret som avser förstört källmaterial. Sprid gärna detta meddelande!

Kjell Hanseklint sa...

Bra att det blev anmält. Ska följa målet och även sprida denna goda nyhet vidare.

Det här ärendet påminner mig om lundaforskaren Eva Kärfves fruktlösa kamp för att få ut och granska det källmaterial som professor Christopher Gillberg använde för att dra sina slutsatser när det gällde bokstavskombinationsdiagnoser på barn. Det bråket utspelade sig för några år sedan.