15 februari 2011

LO-hyckleri till 2012

Varje gång Vanja Lundby-Wedin rycker ut och försöker anlägga ett arbetsklassperspektiv på direktörsprivilegierna i vårt tjyvsamhälle så får hon ducka för att inte någon bumerang ska fastna i halsen på henne.

Jag begriper överhuvudtaget inte varför Vanja ställer upp i frågor om överklassens privilegier? Jag kan bara komma fram till att det är ett utslag av något slags behov av självplågeri.

Om inte Vanja själv begriper det så borde hennes rådgivare hjälpa henna att begripa att hon som suttit och beviljat direktörsprivilegier, i arbetarrörelsebolag och AMF:s styrelse, inte har någon trovärdighet i direktörsprivilegiefrågan.

Likt Stig Malm, som av samma skäl avgick som LO:s ordförande 1993, borde Vanja ha insett att hon gjort mest nytta om hon lämnat LO-ordförandeposten redan våren 2009.

Tyvärr lär vi LO-medlemmar få stå ut med Vanjas hyckleri fram till den ordinarie LO-kongressen 2012 då hon avgår av åldersskäl.

Därför undrar jag: finns det ingen i LO-ledningen som kan vädja till Vanja att fram till kongressen vara tyst i direktörsprivilegiefrågor?

svt

2 kommentarer: