4 april 2012

Sossemoderat regering 2014

Trots att Socialdemokraterna under Stefan Löfvens ledning verkar göra allt för att fjärma sig från ett rödgrönt regeringsalternativ så fortsätter opinionsinstituten att mäta Alliansen visavi ett rödgrönt regeringsalternativ.

Efter den senaste veckans klargöranden från Socialdemokraterna undrar jag: finns det redan en dold överenskommelse om att det ska bli en Sossemoderat regering efter valet 2014?
Sett i perspektivet av att det börjar knaka offentligt i Alliansen så skulle det passa som hand i handske för Moderaterna.

Socialdemokraterna verkar ha gett upp tanken om att överhuvudtaget ta tillbaka något av jobbskatteavdragen. Inget ska göras när det gäller återregleringar av marknader som privatiserats. Att våra skattepengar som skulle gå till vård, skola och omsorg blir vinster i privatas fickor verkar Socialdemokraterna också bejaka, även om det inte gäller riktigt alla sossar. Likaså fick vi i lördags, i ekots lördagsintervju klart för oss att S vilka till översyn av svensk vapenförsäljning till diktaturer handlar mer om demagogiska dimridåer än en vilja till att få slut på svensk vapenexport till diktaturer i världen.

Jag utgår från att Vänsterpartiet inte ska gå in i ytterligare en valrörelse där partiet lovar att ställa upp på en Allianspolitik modell light.

Inga kommentarer: