20 mars 2011

Körde över distriktsstyrelsen

Kanske var det argumentet om hur många kilometers promenerande, analyserande och funderande som låg bakom varje stavelse i motionens drygt 4 409 tecken med blanksteg som gjorde att Vänsterpartiet i Västerbottens årskonferens, mot distriktsstyrelsens vilja, biföll min motion Vår feminististiska praktik.

Sammanfattningsvis berättar motionens brödtext om två kvinnoutbytarkonferenser i Vänsterpartiet i Västerbottens historia.

På bilden lyssnar deltagarna andäktigt på den gästande partistyrelseledamoten Anna Hövenmark som berättade vad vi ska tycka;–)

2 kommentarer:

GustavR sa...

Ursäkta om jag frågar, men är det sådant man sysslar med i politiska partier? Hade det inte varit betydligt smidigare om du helt enkelt tog kontakt med något universitet och kollade intresset?

Kjell Hanseklint sa...

Det var precis vad distriktsstyrelsen föreslog och det tyckte jag var otillräckligt. För mig var det en viktig signal även inåt i organisationen att årskonferensen biföll motionen.

Så till din första fråga. Självklart är det viktigt att ett parti som säger sig vara feministiskt också är det när det kommer till praktisk tillämpning. Så självklart ska Vänsterpartiet syssla med även den frågan.