9 mars 2009

Varje kritiker är antisemit

Anfall är bästa försvar. Så tycks lobbyisterna för Israels folkmord i Gaza resonera.

Genom att göra varje kritiker av Israels aggressionshandlingar till en presumtiv antisemit hoppas de vinna folkopinionen, såväl i Israel som i västvärlden. Ty hur ska man eljest tolka dessa stollerier, som också hunnit omskrivas i SvD,

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, så är det faktiskt. Israel är judarnas historiska hem, precis som att Sverige är svenskarnas hem. Fördrev man varenda svensk skulle alla anse det som förståndigt att svenskarna fick tillbaka sitt hem. Men någonstans så försvinner den logiken när det handlar om judar. Lördagens match visar faktiskt rent empiriskt hur alliansen mellan nazister-kommunister-islam har cementerats. Samma gamla unkna antisemitism, att förneka ett folk sitt hem. Palestinierna är alla ättlingar till inflyttade araber. Det finns redan 22 arabstater, men bara en pytteliten stat som heter Israel, och som ALLA palestinier påstår är deras land, trots att det aldrig funnits en "palestinsk" stat. Däremot har det funnits en judisk stat. Samma girighet man beskyller judarna fö (precis som i nazisternas/islamisternas nidbilder) - lika giriga är de arabiska muslimerna. Räcker inte 20+ länder? Varför denna girighet? Och varför denna dubbelmoral? Ska inte IRA få rätt att bli del av irland, eller samerna få sitt egna urhem, eller tyskarna som etniskt rensades från östeuropa få komma tillbaka (Kaliningrad bl.a.)? Vänsterns/Nazisternas/Muslimernas logik haltar värre än en gammal ärrad pirat...

Anonym sa...

Genocide ? Er du helt tosset Kjell?
De enester der ønsker genocide er Hamas, der i deres charter udtrykkeligt siger at de eneste der har ret til at bo i Palestina er muslimer. Altså ingen Jøder, ingen Kristne, ingen Buddhister, og så videre. I det hele taget er det påfaldende så svært mindretal har det i muslimske lande, ikke sandt? Studér lige hvordan koptere i Ægypten har det, eller Bahia troende i Iran. Begge tydelige ekskempler på hvem der er de virkelige undertrykkere.

mvh Per, i København

Anonym sa...

Det är som Jonas de Geer, säger: En antisimit är inte en person som är hatisk mot judar. En antisimit är en som som hatas av judar. Dessa judar gör allt i sin makt för att hålla upp skenet av att just de är det konstant drabbade folkslaget. Det enda som de vill uppnå, är att ge européer skuldkänslor för någonting som skedde för väldigt länge sedan.

Stoppa den judiska rasismen!

Unknown sa...

Kenneth dina argument är bara patetiska. Att det finns 20+ arabländer berättigar inte staten Israel. Araber, muslimer är ingen homogen grupp. Samma argument går att implementera på alla vardagssituationer. "Svenskarna har över 50000+ bilar. Då borde jag ha rätt till att ta en bil bara sådär", , "Européer har 20+ länder, varför inte ge samerna ett land? varför denna girighet?".

Det kanske inte har funnits någon palestinsk stat men de människorna har bott i den landsremsan i flera generationer. De har byggt samhällen, hus, byar. Att ett land erkänt av FN inte har existerat berättigar därför inte för en ockupation. Tror du inte på mig? Prova ockupera grannens hus och invänta reaktionen!

Kan du nämna ETT enda exempel där man faktiskt lyckats kritisera OBS! STATEN OBS! Israel och inte blivit kallad för antisemit?

Anonym sa...

Jag längtar tillbaka till Saltkråkan tiden. Den stora inflyttningen av muslimer har varit för stor. Nu är det hela tiden bråk i Rosengård, Kista och Husby m. m.

doublecorona sa...

Anonym: Hamodi gillar det: Muslimerna sprider sig över hela världen, vi i dar-ul-harb är bara en bunt kuffar som ska dödas eller konvertera till islam, precis samma attityd mot israel. Muslimer ser automatiskt rött när något de anser ha varit dar-ul-islam förloras. Hamodi drivs av detta blinda hat mot allt och alla som inte är muslimer, i synnerhet judar och kristna.

Unknown sa...

doublecorona: haha du är dagens roligaste förståsigpåare.

Din hjärna fungerar enligt följande strikta schema:

a) strunta i att läsa texten. Du vet bara i grova drag att det har något med Israel att göra.
b) Anklaga personen i fråga direkt för att vara antisemit, judehatare.

c) kolla vem som har skrivit texten. (Bingo!) Hamodi = det måste vara en utlänning!
d) utlänning = mellanöstern
e) mellanöstern = arab
f) arab = muslim
g) muslim = judehatare
h) Skriv ner en standardtext med en massa konstiga ord för att verka påläst (dar-ul-harb? kuffar?).

Anonym sa...

Kjell, när Nazityskland besegrades fans de flera som du med dessa tankar. Många av dem blev skenavrättade av de allierade. Du och dina tok-vänstervänner får passa er. Jag vill inte se att Sverige efter mer än 200 års fred ska behöva blossa upp i ett inbördeskrig.

Anonym sa...

Även om det är rätt uppenbart att kritiken mot Sverige i detta fall är rät överdriven så är det oerhört naivt och blåögt att inte se att det finns viss fog för kritiken ändå.

Att beslutet att spela inför tomma läktare skulle vara av säkerhetskaraktär är uppenbart felaktigt för alla tänkande varelser. Det räcker ju att lyssna kring hur hur Reepalu anser att matschen inte ska spelas, av politiska grunder.

Det vore klädsamt om de vågade stå för sina ställningstaganden och inte gömma sig bakom säkerhetsargument som bara är svepskäl.

Dessutom går det inte komma ifrån att svensk media är extrem pro-Palestina och anti-Israel. Den som inte heller ser detta är antagligen ganska insnöad. Därmed ej sagt att Israel inte förtjänar kritik. Men dagens svenska medialäge är definitivt inte så balanserat som det borde.

Anonym sa...

Sverige är alldeles för vänstervridet, och där ingår mycket antagonism mot Israel. Men anklagelsen om antisemitism är för grov. Som detta begrepp används numera torde majoriteten av jordens befolkning vara "antisemiter". Makes no sense.