21 april 2011

Gömma klassamhället

Som vanligt lyssnade jag på radions P1 när jag tog min torsdagspromenad i morse. Hörde då på ekonyheterna att alla partier i Sala var överens om att förbjuda tiggeri i kommunen. Tänkte då: märkligt, har de inte några vänsterpartister i kommunfullmäktige i Sala?

Kollade då på nätet. Vänsterpartiet var representerat i fullmäktige. På Sala kommuns hemsida hittade inga beslut om att fullmäktigeförsamlingen beslutat att avskaffa klassamhället.

Då dyker nästa fråga upp: är det i fler kommuner som även Vänsterpartiet vill osynliggöra klassamhället genom att gömma undan dess konsekvenser?

Ekot, SvD, AB, DN

7 kommentarer:

Joakim sa...

Gode gud vad naivt skrivet. Tiggarna kommer till större delen från östeuropa och representerar kriminella närverk som arbetar med människohandel. Men tycker man det är ok så ska man givetvis skänka en slant!

Jag personligen anser att direktavvisning är på plats men så vill jag inte ha det Sverige som mejslats fram av naiva personer som du. Ett land med hög brottslighet, höga skatter och där man kan begå vilket brott som helst och bara få nån månad i fängelse för det är ju synd om brottslingar...

Ni borde få en egen ö som ni kan sitta på och genomföra era korkade ideer på.

Kjell Hanseklint sa...

Joakim! Jag tror Du skulle må bra av att läsa artikeln som finns under nedanstående länk.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/en-medmansklighet-som-inte-ska-regleras_6109241.svd

Hasse sa...

Vilkas klassamhälle avses? Är Rumäniens inkomstomfördelning plötsligt Sveriges ansvar? I så fall borde vi väl också ha rätt att ta ut skatt ifrån tiggarnas hemländer?

Kjell Hanseklint sa...

Om Du inte har sett eller mött tiggare som är födda i Sverige då måste Du vara både döv och blind, alternativt leva i en kokong.

Hasse sa...

Kjell Hanseklint: Är det tiggare födda i Sverige som är orsaken till Salas beslut att skriva in förbudet i den lokala ordningsstadgan?

Anonym sa...

Kjell Hanseklint:
"Tiggare" födda i Sverige söker sig till socialkontoret för att tigga socialbidrag...

Orsaken till Salas beslut att skriva in förbudet i den lokala ordningsstadgan är riktad mot tiggare som "stationeras" i landet av östeuropeiska närverk som arbetar med människohandel!

Den östeuropeiska kriminella närverket med människohandel jobbar också i Tyskland!

GustavR sa...

Självklart kan man inte förbjuda en människa att fråga en annan om pengar!

Om det däremot rör sig om ofredande, bedrägeri eller människohandel så ska det bekämpas. Med rätta är det också förbjudet och straffbart.