22 september 2010

Ärad i Pravda

I Norran, Skellefteås egen Pravda, äras jag idag med en ledarartikel med anledning av min förestående resa till Jinja i Uganda, en resa som inleds på lördag.

Opinionsredaktör'n orerar i artikeln även om att Vänsterpartiet varit blind för många övergrepp som begås i tredje världen m.m.

I syfte att förhindra att mitt morgonkaffe skulle hamna i vrångstrupen sände opinionsredaktör'n artikeln för kännedom redan i går kväll. Generöst erbjöd han mig också att replikera med 600-700 tecken.

Det märks att han är rätt ny på redaktörsposten. Hade han känt mig då hade han vetat att det är ifall han på Norrans ledarsida hade skrivit en positiv artikel om mig och/eller ”mitt” parti som han har anledning att tillsända mig artikeln i syfte att förhindra att jag sätter kaffet i vrångstrupen.

Jag är nämligen förvissad om att den dag det på Norrans ledarsida börjar skrivas positivt om mig eller ”mitt” parti, den dagen har såväl jag som partiet slutat nära visionen om att det är möjligt att bygga ett klasslöst samhälle.

En morgon våren 1999 satt jag och läste Norran när jag plötsligt ser rubriken "Prisvärd Hanseklint" i ett ledarstick. Kallsvetten vällde fram. Bevars insåg jag snabbt att det var en engångsföreteelse. Artikeln handlade om att skribenten tyckte jag var värd Svenska barnboksakademins eldsjälspris som jag fick det året.

Visst ska jag svara på ledaren. Men bara om jag får utrymme på debattsidan efter att jag kommit hem från Jinja.

Jag har helt enkelt inte tid före. Valrörelsen ska städas bort. Efter 40 års anställning som svetsare/plåtslagare har jag idag varit och gjort avslut från det jobb jag är kickad från fr.o.m. midnatt.

När jag kommer hem från Jinja ska jag gå på arbetsförmedlingen och skriva in mig i det Reinfeldtska utanförskapet.

18 september 2010

Om det bara hängde på musiken

När min Spotifylista bedömdes av Norrans musikrecensenter hade lokalpolitiker från andra partier i Skellefteå ingen chans.

Borgarna ska berövas chansen till ytterligare fyra år i regeringskansliet. Valrörelsens sista dag kör vi därför hårt för att övertyga om att Vänsterpartiets politik håller ännu högre kvalité.

16 september 2010

Priset för Björklunds enfald

Bristerna är stora i många skolor och i stort sett desamma som för tio år sedan, menar Skolinspektionen.

Med en skolminister som lever med villfarelsen att framtiden börjar i klassrummet, vilket Folkpartiet påstår på valrörelsens enfaldigaste valaffisch, är det väl inte konstigt att skolan misslyckas med att leverera skolmålen till kommande generationer.

Min tes är att det generellt sett är så att den bebis som väljer ett vuxennätverk som vet att barns framtid börjar senast när de föds, de bebisarna har de största förutsättningarna att få lämna gymnasieskolan med uppfyllda skolmål.

Det är sjukt att vi 2010 har en skolminister som bl.a. bygger sin skolpolitik på den enfaldiga ståndpunkten att framtiden börjar i klassrummet. Priset för Jan Björklunds enfald får många barn i dagens skola betala.

SvD, AB, Norran

6 september 2010

(V)ind i ryggen


Redan före utfrågningen av Lasse Ohly i svt hade Vänsterpartiet vind i ryggen. Åtminstone i Skellefteå i lördags. Förutom i Skellefteå hade riksdagskandidaten Jonas Sjöstedt, tillsammans med Kreti & Pleti, valmöte i Skelleftehamn och i Boliden.

3 september 2010

Betongpolitik som vidgar klyftor

Tillsammans med Jeanette Velander skriver jag i dagens Norran om de klyftor som blir konsekvensen av de socialdemokratiska och borgerliga kulturnedskärningarna i Skellefteå.

Mer om detta kan du också höra om du kommer till Stadsbiblioteket i dag kl. 13.00. Då utfrågas Vänsterpartiet om kulturpolitiken i Skellefteå.