3 september 2010

Betongpolitik som vidgar klyftor

Tillsammans med Jeanette Velander skriver jag i dagens Norran om de klyftor som blir konsekvensen av de socialdemokratiska och borgerliga kulturnedskärningarna i Skellefteå.

Mer om detta kan du också höra om du kommer till Stadsbiblioteket i dag kl. 13.00. Då utfrågas Vänsterpartiet om kulturpolitiken i Skellefteå.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är mäkta förvånad över att du och V inte går hårdare åt de så tydlga angreppen mot arbetarklassen idag. Främst så har gått om M till höger och kommer ju med utfall efter utfall mot våra, som vi trodde, självklara arbetsrätts regler.
De vill ta bort arbetsskyddet och LAS vet vi sen tidigare. Nu kommer då Maud med ytterligare ett angrepp med att arbetsgivaren inte ska behöva betala lön till den som har sparkats av chefen och där AD ska döma. Den ska enl. Maud anses arbetslös på en gång! Då kan arbetsgivaren utan kostnad bara säga upp vem de vill!Och den sparkade förlorar omg i inkomst bl.a. Hur många vågar då stå på sig i arbetarmiljöfrågor eller annat som den kan utättas för? Det är mot arbetslagen t.o.m
Visst sjutton borde ni i V snart börja visa lite av den gamla tuffheten och stå upp för arbetarna! Är ni ett arbetarparti längre eller bara ett parti för akademiska elitfeminister?

Kjell Hanseklint sa...

Om du hade varit med i Skelleftehamn, i Skellefteå och i Boliden igår, då hade även du hört att vi tydligt står upp för arbetarklassen även i dessa frågor.

Ska jag förstå ditt inlägg som att du inte tycker att kulturkampen är viktig och att "riktiga arbetare" ska hålla på med annat?

Anonym sa...

Det låter bra att det var "riktiga " frågor på dessa möten och visst ska arbetare läsa böcker och annat men nog är det väldigt tyst i partiet nu om partiets gamla grundbultar som arbetarrätt och kapitalets makt. Visst är Ohly tuff och ibland lysande men det vore ett lyft ändå med Jonas i ledningen tror jag.
Hörde och såg Mikael Wiehe och måste säga att där var det texter och budskap som borde vara självklara val i arbetarrörelsens kulturella och politiska framträden och inspirations möten.
Han behandlar bankernas sunda övervinster som samhället ändå får rädda, han tar upp hotet mot arbetsrätt typ det Center nu kör, solidaritet, folkrörelserna av alla slag mm.mm.
Och borde inte nu vi här vara betydligt mer kritiska i hårda ordalag mot hur våra företag (tex Wipro och SkegaTSS) köps och plundras för att sen läggas ner! Vi har ju så mycket galet att nu visa på.