20 augusti 2010

Öppnar V-boa i morgon


Efter Lars Ohlys besök i staaan (Norran 1, Norran 2, Norran 3) har jag framförallt varit sysselsatt med V-boa som trots att den inte är riktigt färdigmålad ska öppna i morgon, lördag, kl. 10.00.

I år har V i Skellefteå köpt ett förråd (boa) på Coop Forum. Den här gången ska vi demontera boa efter valet och spara den till nästa val, EU-valet 2014.

14 augusti 2010

Fly förbannad Norranläsare

Hade efter läsningen av Norran i ryggläge tänkt skriva en blogg och sedan, förutom två vigslar, ta det lugnt idag. Det sprack. Bara någon minut av tidningsläsning leder till att jag fly förbannad flyger upp ur sängen. Det språkbruk jag då använde är inte tryckbart.

Någon ansvarig för annonstryckningarna i tidningen verkar leva i villfarelsen att 17 kommer före 14.
Jag skickade igår morse ett e-brev till Norrans annonsavdelning med bifogade filerna ”annons14aug.pdf” och ”annons17aug.pdf”.

Lika förbannat har de lyckats sätta in den senare först med konsekvens att det i dagens Norran står att Lars Ohly ska prata på torget kl. 17.00 idag.

Jag hade i min enfald trott att de som har ansvar för annonspubliceringarna på en relativt stor tidning har koll på datum.

Hade de på Norran haft koll på datum hade nedanstående annons varit inne idag.

5 augusti 2010

Maud i nattmössan

Efter lite ledighet och efter mjukstart med planering av Vänsterpartiet Roadshows Skelleftebesök 12 augusti och Lars Ohlys besök 17 augusti är det dags att väcka denna blogg.

En som borde ha väckts innan hon inledde valrörelsen i hemkommunen Robertsfors är näringsministern Maud Olofsson (C).

Maud verkar ha pladdrat i nattmössan eller haft en hel del otur när hon föreslog att delar av Vattenfall skulle säljas ut och att en del av inkomsterna från privatiseringen av vår egendom skulle användas till en fond för utveckling av Norrlands inland.

Inte en mutter bör säljas”, skriver en klokare centerpartist i måndagens Norran och Norrans ledarsida tycker att Mauds förslag fått ett alltför ogint mottagande.

Näringsministern verkar inte ha en aning om är att en sådan fond redan finns, Vattenfalls inlandskraft AB.
Sven-Erik Åkerlind, som är vd för den fonden, säger i dagens pappersNorran att ”Maud Olofsson kanske inte vet om att vi finns”.

Lennart Gustavsson (V) menar i en Norraninsändare idag att vi inte behöver sälja ut Vattenfall för att få slantar till Vattenfalls inlandskraft AB.

Med tanke på miljöministerns utspel i går kväll verkar Centerpartiet vara på reträtt. Då skulle kolkraftverken i Tyskland säljas. Märkligt att det inte redan är gjort.