5 augusti 2010

Maud i nattmössan

Efter lite ledighet och efter mjukstart med planering av Vänsterpartiet Roadshows Skelleftebesök 12 augusti och Lars Ohlys besök 17 augusti är det dags att väcka denna blogg.

En som borde ha väckts innan hon inledde valrörelsen i hemkommunen Robertsfors är näringsministern Maud Olofsson (C).

Maud verkar ha pladdrat i nattmössan eller haft en hel del otur när hon föreslog att delar av Vattenfall skulle säljas ut och att en del av inkomsterna från privatiseringen av vår egendom skulle användas till en fond för utveckling av Norrlands inland.

Inte en mutter bör säljas”, skriver en klokare centerpartist i måndagens Norran och Norrans ledarsida tycker att Mauds förslag fått ett alltför ogint mottagande.

Näringsministern verkar inte ha en aning om är att en sådan fond redan finns, Vattenfalls inlandskraft AB.
Sven-Erik Åkerlind, som är vd för den fonden, säger i dagens pappersNorran att ”Maud Olofsson kanske inte vet om att vi finns”.

Lennart Gustavsson (V) menar i en Norraninsändare idag att vi inte behöver sälja ut Vattenfall för att få slantar till Vattenfalls inlandskraft AB.

Med tanke på miljöministerns utspel i går kväll verkar Centerpartiet vara på reträtt. Då skulle kolkraftverken i Tyskland säljas. Märkligt att det inte redan är gjort.

1 kommentar:

Elisabeth sa...

Det är svårt att förstå varför Maud och nu även Anders vill sälja ut våra vinstgivande företag,
efter en försäljning lär vi knappast få in några skattepengar på våra före detta företag, då de troligast kommer att beskatta utrikes.
Jaa man blir rädd.