16 december 2010

Högt blodtryck och hjärtklappning

1999 hände det förra gången. I morse hände det igen. Och även denna gång rusade blodtrycket i höjden.

”Visst ska Hanseklint vara med”, var rubriken på ett ledarstick i dagens Norran. Bakgrunden till ledarsticket är min interpellation som behandlades i fullmäktige i tisdags, en interpellation som handlar om deltidsreglerna i arbetslöshetsförsäkringen. Konsekvensen av dessa är ju att arbetslösa deltidspolitiker inte har samma demokratiska rättigheter som de som har ett arbete i högerregeringens Sverige.

Jag har i debatter med partikamrater alltid hävdat att det är den dag som det står något gott om Vänsterpartiet på Norrans ledarsida som de ska reagera. Det är då det finns anledning att analysera och fundera på om det inte är något riktigt galet med partiets politik.

När jag därför som Vänsterpartist bli ”kramad” på Norrans ledarsida då börjar jag fundera på om en har gjort något allvarligt fel. Det är då blodtrycket stiger och hjärtat börjar rusa. Ty tänk om en har blivit så harmlös att man lämnat kampen för det klasslösa samhället.

Efter att ha läst mer än rubriken så sjunker blodtrycket. Även Norran tycker att arbetslösa ska kunna vara deltidspolitiker.

Kanske är det snart bara högermajoriteten i Riksdagen som tycker att deras utanförskap inte ska ha samma demokratiska rättigheter som deras innanförskap.

Inga kommentarer: