2 december 2008

Grattis Karlskoga, årets kulturkommun 2009!


SKTF-konferensen "Kultur för alla sinnen" utsågs i kväll Karlskoga till årets kulturkommun vid en fest på Världskulturmuseet. Det var 20:e året som utmärkelsen delades ut.

Kultur och innovation är Karlskogas vision om ett samhälle där människans livslust engagemang och kreativitet står i centrum. De sköna konsterna och kulturarvet är basen för en medveten och långsiktig kulturverksamhet som skapar närhet till medborgarna. Kommunens öppna attityd till samverkan med institutioner, professionella kulturutövare amatörer, folkbildare och kulturföreningar skapar många mötesplatser för kommuninnevånarna. Biblioteket är kommunens vardagsrum och kulturskolan navet för musiklivet. Kommunen visar upp en modell som leder till kulturell vitalitet som kvalificerar Karlskoga för utmärkelsen Årets Kulturkommun 2009, skriver SKTF i motiveringen.

Från Karlskoga kommun deltog Hans Lundell, förvaltningschef, Per Sjöberg, kulturchef, Anne-Lie Magnusson, biblioteksassistent och Marie Johansson Gadde, IT-handledare.

Inga kommentarer: