10 september 2008

Kunskapssamhälle?

De allra flesta barn föds med lust till livslångt lärande. När vuxenvärlden har lyckats döda denna lust, så till den milda grad att eleven inte går till alla skolans lektioner, då vill major skolminister att barnen ska stämplas för resten av livet.
Detta är ytterligare ett exempel på att snacket om att vi lever i ett kunskapssamhälle är betydligt överdrivet?

3 kommentarer:

JANIS sa...

Hej, Kjell, din undran/påstående är fullständigt motiverad(t). Vet inte om du så såg Debatt i Svt i veckan, annars kan du kolla hela utsändningen på Svt:s hemsida. "Majoren" blev - som jag ser det, fullständigt tillintetgjord.



PS! Du minns väl mig?

Kjell Hanseklint sa...

Nej tyvärr såg jag inte Debatt. Tycker inte debatterna i det programmet är särskilt bildande.

Sitter nu på Arlanda på väg till Grekland för att hälsa på mitt barnbarn och då kommer jag inte att prioritera att glo på majorn.

Om jag minns dig? Nja det ramlar inte ner någon polett

Anonym sa...

Kjell, allt behöver nödvändigtvis inte vara bildande, men nog vågar jag påstå att Debatt är det - och det är djävligt roligt att se alla dårar med sina märkliga åsikter polemisera mot bättre vetande. Jag heter inte Janis, det kan kanske vara det som orsakar pollett-fallerandet. Hur fan är det minnet grabben? Vi gick tillsammans på "sosse-skolan" i Ludvika 1990-91! Mitt korrekta namn är Jan Hedenberg och jag residerar i Hudiksvall! Nu då, faller polletten,(med två l), ner?
Emellertid - ha det bra i Grekland och på återhörande.

//Janne H