1 juni 2008

Dålig dag?

Håller med. Vänsterpartiet partistyrelse måste ha haft en riktigt dålig dag när de beslöt att föreslå ombuden på kongressen att bifalla motion A 102. Hoppas att inte kongressledamöterna har lika dålig dag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dålig dag möjligen, men beslutet är klokt. Sen får mediemaffian skrika bäst dom vill.

Anonym sa...

Vad är det för naturlag som säger att vissa personer måste kunna försörja sig på att ha roligt. De kan väl börja arbeta på tex Mc Donalds som alla andra.

Anonym sa...

"Om vi fråntas rätten att själva bestämma över det verket, hur det ska användas och till vilket pris, försvinner den grundläggande möjligheten för oss att leva på vårt arbete och få möjlighet till nyskapande."

Hur det ska användas... jo, jag tackar jag.
Det är väl snarare "kulturmaffian" som har en dålig dag här. Sedan när har kompositören rätt att bestämma om jag får lyssna på låten i köket, i bilen eller kanske bara i källaren? Sedan när har regissören rätt att bestämma om jag får pausa mitt i filmen? Jag kanske inte ens får käka chips och dricka något gott medan jag tittar? Det skaparna har fått bestämma över är originalen förstås och exemplaren endast INNAN DE HAR SÅLTS. Givetvis bör de fortfarande få bestämma över originalen, men att gå in i mitt tv-rum och säga vad jag får och inte får göra med en film som jag har köpt, det kan de glömma. Nu går det dessutom inte längre att kontrollera antalet kopior. Inte utan drm i varje fall. Och vem hindras av drm? Det är inte piraterna, det är de ärliga konsumenterna som nu bara får spela sina inköpta cd-skivor på ställen där kulturmaffian säger att det är okej, att bara spela upp sina filmer på filmspelare som kulturmaffian godkänt. Hur gör detta att folk uppskattar kulturarbetare mer? Acceptera istället att det inte går att kontrollera varor, även när det gäller exemplar av kultur, när de lämnat er ägo. Acceptera det nya och gör något gott av det istället för att skrika efter det gamla.

Tilläggas kan att om det vänstern säger är att folk ska ha RÄTT till ett gratisexemplar av kulturvaror så måste de ha gått på droger nyligen. Men det tvivlar jag på. Däremot går det ju lätt att inse att hindra folk att ta del av gratisexemplar som cirkulerar på internet kräver betydligt mer resurser än det är värt.

Donsan sa...

Jag hörde att ungdomarna sviker den fackliga rörelsen. - Det är verkligen inte konstigt. - Facket har svikit ungdomarna och de är inte dummare än att de inser det.

Kjell Hanseklint låter påskina att han förstår sig på den "olagliga fildelningen" när han i själva verket inte har en aning om vad han talar om.

Kjell Hanseklint borde fråga sig:

1) Vilka trycker på hårdare lagar utan hänsyn till att genuint svenska demokratiska värden går förlorade?

Svar: I första hand amerikanska storbolag som i Sverige representeras av Antipiratbyrån och IFPI. - Dessa storbolag har inte bara gigantiska ekonomiska resurser utan även mäktiga och inflytelserika politska vänner. - Läs gärna om hur tillslaget mot "The Pirate Bay" gick till eller om hur amerikanska agenter undervisade på polishögskolan in konsten att jaga fildelare.

2) Finns det några objektiva forskningsresultat eller statliga utredningar som kan bevisa att den "olagliga fildelningen" är ett hot eller till skada för samhället - dom berörda branscher eller alla dessa sk kreatörer/kulturarbetare/artister?

Svar: Nej - All tillgänglig förskning pekar på att den "olagliga fildelningen" inte skadar någon - tvärtom

3) Vem har fått representera dessa minst en miljon vanliga jobbare - studenter och tonåringar nu när lagförslag på lagförslag presenteras för att ytterligare kriminalisera dem och jaga dem med odemokratiska metoder?

Svar: Mig veterligen har den förre och nuvrande regeringen valt att endast lyssna på branschens företrädare medan en miljon svenska fildelares intressen helt har ignorerats.

Jag tycker att det hedrar Vänsterpartiet att de har svängt i den här frågan. - Fler partier borde inse det vansinniga i att amerikanska särintressen skall kunna bestämma över vår lagstiftning och syn på rättvisa på bekostnad av genuint svenska demokratiska värden - rättstraditioner och en miljon svenska medborgares intressen - svenska internetanvändare som inget annat gör än att - helt utan vinstintressen - dela innehållet på sina hårddiskar med varandra.

Kjell kanske har egna barn och han borde fråga sig hur han skulle känna sig när polisen plötslig stormar in i hans hus för att beslagta all hans datorutrustning i hemmet på misstanken att nån av hans barn kan ha ägnat sig åt "olaglig fildelning"?

Vakna upp Kjell - lyft blicken - läs vad piraterna har att säga - lär dig googla och gör egna efterforskningar i frågan - innan du uttalar dig så kategorisk.