4 november 2008

Hade tur


Då det blir fuktigt på kvällarna och badbyxorna behöver lite torktid tog mig för några minuter sedan ett sista dopp i baljan på bilden (Egeiska havet i Daskalio).

Ska bege mig hem i morgon efter att ha tillbringat några alltför korta dygn med mitt barnbarn och min dotter som bor i Grekland.
Kommer till Skellefteå i morgon kväll bara för att packa om för att på torsdag morgon resa till Vilnius och diskutera livslångt lärande.


Fick idag ett e-brev från en kompis i Sverige. Han berättade att medierna nästan inte hade annat att rapportera och skriva om än det amerikanska valet. Kompisen undrade om det var likadant i Grekland.
Jag begriper inte mycket grekiska så jag frågade min dotter som sa att det även här handlar mycket om det amerikanska valet i medierna.


Jag hade not tur som just denna vecka valde att tillbringa några dagar med mitt barnbarn här nere och sedan åka till Litauen.

Kanske är det amerikanska valet färdiganalyserat på måndag morgon när jag kommer hem till Sverige. Då kan medierna förhoppningsvis kan ta tag i de viktiga nyheter vi går miste om när allt ska fokuseras på det amerikanska valspektaklet.

1 november 2008

Aningen död

Den här sidan har varit en aningen död den senaste tiden. Sitter nu på Arlanda och väntar på att ett flyg till Aten för besök hos barnbarn och dotter. Ja, jag ska också kolla upp så att min grekiska måg är den förebild som krävs för att barnbarnet lätt ska kunna tillägna sig skolans mål.

Har under hösten bearbetat och skrivit av mig det trauma som drabbade mig efter att ha läst IF Metalls och LO:s bildningsstrategier som de formulerats i kongressmaterialet inför deras kongresser i våras. Var själv ledamot på IF Metalls kongress.
Jag menar att deras bildningstrategi endast räcker till att reproducera klassamhället.

Någon kapitalist verkar också ha varit inblandad i rättstavningsprogrammet för blogginlägg. Det påstår nämligen att jag har felstavat klassamhället. Alltså måste den som gjort rättstavningsprogrammet mena att klassamhället inte finns.

Jag har också skrattat gott under bloggfrånvaron. Ty man kan undra vilken planet dessa stollar befunnit sig på innan de i september 2008 tycks ha landat på jorden och i klassamhällets Sverige.