7 november 2012

Obama till Tel Aviv


Efter att ha läst Norman G. Finkelsteins bok ”Förintelseindustrin” och Jimmy Carters ”Palestine Peace Not Apharthied” tror jag att det endast är en USA-president från Demokraterna som under sin andra mandatperiod skulle kunna sätta ner foten när det gäller att ge palestinierna en egen stat.  

Med nuvarande israeliska bosättningspoltik inne på Västbanken finns det snart ingen mark att bygga en palestinsk stat på. 

Jag utgår från att Obama är så ärlig att han vill göra något för Nobels fredspris som han fick i förskott redan 2009. Därför har han nog redan beställt fram presidentplanet för destination Tel Aviv och ett samtal med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och till honom säga:

– Från och med nu ska Israels byggande av bosättningar på ockuperad palestinsk mark upphöra. Jag kommer tillbaka om ett år och då ska du ha förhandlat fram ett för palestinierna acceptabelt avtal som gör det möjligt för dem att bygga en egen stat. Är inte avtalet klart tänker jag med FN:s hjälp få er att lämna alla bosättningar inne på Västbanken och retirera till den israeliska sidan av gröna linjen. 

Inga kommentarer: