17 december 2009

Min sista "Viljan" – politiska kommittén vann

Årets sista nummer av IF Metall Norra Västerbottens medlemstidning Viljan levererades idag ut till arbetsplatser och postades till arbetslösa och långtidssjuka medlemmar m.fl.

Viljan nr. 4 2009 blev också det sista numret av tidningen som jag producerade. På avdelningens webbplats meddelar jag att jag valt att avgå som redaktör och tackar för den tid som varit.
Jag redovisar inte i den artikeln varför jag lämnar redaktörskapet. Det gör jag däremot nedan.

Sista spiken lyckades avdelningens politiska kommitté slå in vid det senaste representantskapsmötet. De fick representantskapet att i verksamhetsplanen under området opinion skriva in att
"IF Metalls politiska profil ska tydligare synas i Viljan".

Meningen låter oskyldig. Men vad det i praktiken betyder det är att medlemstidningen ska bli en megafon för det socialdemokratiska partiet.

Ända sedan jag 1993 började göra avdelningstidningar har jag deklamerat att jag vill göra en medlemstidning och inte producera något socialdemokratiskt propagandablad.

Förbannat synd att jag var sjuk vid representantskapsmötet. Ty jag är inte så säker på att de medlemmar som satt på mötet visste att det handlade om att avdelningstidningen skulle bli ett sossepropagandablad.

Jag är inte heller säker på att alla mötesdeltagare var medvetna om att de genom att skriva in att Viljan skulle bli ett sossepropagandablad också avsatte den som var redaktör fram till idag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker att du sviker som slutar. Det måste ju vara ett mycket bra forum för vem som helst att få så stort utrymme som du ändå haft. Och Metallare behöver hålla ihop även om det är en del meningsskiljaktigheter inom arbetarleden oxå.

Åb

Anonym sa...

Hej.
Du håller vål inte på att svika arbetarna Kjell! Det skulle vi aldrig förlåta.

B.strom

Kjell Hanseklint sa...

Att vägra ställa upp på att vara en sossemegafon är, enligt mitt sätt att se på frågan, inget svek mot arbetare.