6 augusti 2008

Ser slutet

Steg upp tidigt, halv sju lokal tid i Grekland, för att tillsammans med den yngre dottern – som kom till Daskalio i torsdags – bege mig ut och springa en runda på drygt en mil. 

Hittat en slinga som är ungefär lika lång som den jag brukar springa hemma på söndag morgnar, Från Gammelvägen i Myckle över Kvistforsdammen ner till Viktoriabron och hem på norra sidan om Skellefteälven. Det är betydligt hårdare att springa här såväl värme som betydligt fler berg som man ska kämpa sig uppför i värmen.

När vi var ute och sprang passerade vi det område i Daskalio där det igår var en skogsbrand som min äldre dotters man och svärfar hjälpte till att bekämpa medan en annan var inne i Aten i den 36° värme. 

Senare idag ska jag följa min måg för att fotografera när han installerar solpaneler i en fastighet här i Daskalio. De solpaneler som mågens och hans brors företag installerar är tillverkade i Gällivare och importerade från Tyskland.

Ser slutet på nästan tre veckor i Grekland. På fredag bär det iväg hem till Skellefteå för att kunna börja jobba på måndag. 

Kan inte undgå att visa ytterligare en bild från de fantastiska klipporna i Sarakiniko på ön Milos som min hustru och jag besökte förra veckan. 

Inga kommentarer: