21 juni 2011

Alliansens demokratiska sinnelag

Om regeringen bryr sig om vad utredarens betänkande då kommer fackligt och politiskt deltidsförtroendevalda som blir arbetslösa, att även reellt sett, få samma demokratiska rättigheter som de som har ett lönearbete i Alliansregeringens Sverige.
Utredaren som tillsattes den 22 december förra året har jobbat osedvanligt snabbt vilket jag kan förstå ifall denne har ett demokratiskt sinnelag.

Hade Alliansregeringen haft ett demokratiskt sinnelag hade de redan när deras eget tillsynsorgan skickade denna skrivelse till arbetsmarknadsdepartementet i oktober 2009 hade de redan fixat så att arbetslösa hade haft samma demokratiska rättigheter som de som har ett lönearbete.

Frågan är: har regeringen ett demokratiskt sinnelag eller kommer de även att gömma undan sin egen utredares betänkande i någon skrivbordslåda?


Mina tidigare bloggar i ämnet: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

18 juni 2011

Lenin ut och Stalin in i Västerbotten

Läser i Västerbottens Folkblad att distriktsstyrelsen bestämt att vänsterpartister i Västerbotten ska få rösta om vem som ska bli partiledare.

Har distriktsstyrelsen fått solsting eller nåt. Ty frågan är: vem sitter inne med information om vilka förutom Lasse Ohly och Jonas Sjöstedt som kandiderar?

För min del tycker jag att det är ett fattigdomsbevis för ett feministiskt parti om Lasse Ohly ska efterträdas av ytterligare en gubbe.

Av VF-artikeln kan en få uppfattningen att kongressombuden från Västerbotten tvingas rösta på vinnaren i en partiledaromröstning där vi inte har koll på vilka som kandiderar, vilket vi har först när nomineringarna avslutats på kongressen.

Endera har Stalin smugit sig in när partilokalerna rensats från Leninbyster och Leninstatyetter under 198o- till 1990-tal eller så är VF-artikeln en s.k. tidningsanka.

Lutar åt att stolligheterna är en anka.