10 juni 2010

Skön läsning och stressande besked

Det var skön läsning att ta del av SCB:s väljarundersökning idag. Men vi får inte ta ut någon seger i förskott.

Det säkraste sättet att slippa såväl en högerregering som det främlingsfientliga SD till hösten är att på arbetsplatserna, i bostadsområdet, i pausen på fotbollsmatchen, på gator och torg m.m. plädera för vikten av att rösta i valet till hösten och helst rösta för att vi inte bara byter regering utan att vi också byter till vänsterpolitik.
SvD 1, SvD2, DN, AB, Norran

Igår kom det ett stressande besked. Martin Lindblom slutar på LO-tidningen. Det var ett besked som jag minst av allt ville ha nu. Jag ville att han fortfarande skulle jobba kvar på tidningen till dess jag publicerat och på denna blogg kommenterat det enda refuseringsbrev jag sparat sedan våren 2000.

När jag under varit ute i landet och pratat om språk, klass och kön har jag kommenterat LO-rapporten "Frihet tillsammans" med dess enfaldiga syn på när livslångt lärande grundläggs och lite andra tillkortakommanden i rapporten. Därefter har jag läst Martin Lindbloms refuseringsbrev.

Hade inte tänkt, men kanske jag inte kan hålla mig från att skriva om refuseringsbrevet före valet.

4 juni 2010

Palestinamanifestation i Skellefteå

Lördag den 5 juni kl. 11.45 arrangerar LO Skellefteås internationella kommitté och Women in Black en manifestation för att protestera mot Israels våldsamma angrepp på Ship to Gaza.
Kravet är också blockaden av Gaza ska hävas.

Arrangemanget genomförs på Möjligheternas torg.

3 juni 2010

Bibliotekskvalitet eller kvantitet

Vid förra kulturnämndssammanträdet i Skellefteå beslutade majoriteten att de ska försöka lura kommunmedborgarna med att det är möjligt att med 17 procents färre bibliotekspersonaler leverera bättre kvalitet och hög servicenivå. De verkar inte fatta att det är personalen som borgar för kvaliteten.

Om det ihåliga i detta löfte skriver jag i Norran idag. Artikeln är ett svar på denna artikel skriven av en kulturnämndsledamot som är sur för att hennes eget språkrör, Norran, ifrågasätter majoritetens beslut.

I en nyhetsartikel i Norran har också personalen ifrågasatt kulturnämndsmajoritetens kunskaper om biblioteksverksamheten. Tyvärr finns den artikeln bara i papperstidningen.